Foci

Hodgson: köszönet mindenkinek

Az Európa Liga döntőjébe jutott Fulham szakvezetője külön köszönetet mondott játékosainak és a szurkolóknak.

A Fulham menedzsere szerint játékosai komoly „történelmi tettet” hajtottak végre azzal, hogy – a klub történetében először – bejutottak egy jegyzett nemzetközi torna döntőjébe. A londoniak korán hátrányba kerültek a Hamburggal szemben, ám szünet után Davies és nem utolsó sorban Gera vezérletével megfordították a találkozót.

A meccs előtt Roy Hodgson úgy fogalmazott, hogy övéinek „90 percük van arra, hogy történelmet csináljanak”, a találkozót követően viszont úgy vélte, még ennél is többet tettek.

„Azt hiszem, egygólos hátrányból – és milyen gól volt az – kevesen álltak volna talpra így. Az atmoszféra, a hangulat tökéletes volt, és ne felejtsük, egy ragyogó csapatot győztünk le”- összegzett az ITV-nek. „Bevallom, igencsak elérzékenyültem, a játékosaim tették ezt velem. Hisz 0-1-nél akár minden elveszhetett volna, ám a futballisták kitettek magukért, mindvégig remekül koncentráltak.”

„Valamivel több mint két éve dolgozunk együtt, s azt tudom a játékosaimról, hogy sohasem adják fel, sohasem hagynak cserben” – folytatta az idős szakvezető. „Ugyanakkor a labdarúgás az emóciókról szól, így akkor sem lehetne egy rossz szavam sem, ha elvesztve fejüket, úgy rohamoztak volna az egyenlítésért, hogy közben kiesünk. A szurkolóink előtt pedig le a kalappal, akkor biztattak a leginkább, amikor a legnehezebb volt. A döntőbe jutás mindenképpen az ő érdemük is, éveken át – olykor gyengébb eredmények ellenére is – kitartottak a csapat mellett. Most minden a legnagyobb rendben, remélem, ők is élvezik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik