Foci

Guardiola is gratulált az Internek

A katalánok edzője szerint a kiállítás ellenük játszott.

A Barcelona bő egyórányi emberelőnyös szituációból sem tudta kipréselni a továbbjutást, a BL-címvédő csak szenvedett a két hullámban védekező olasz bajnok ellen. Josep Guardiola szerint Thiago Motta kiállítása az ő csapatát bizonytalanította el inkább, az Inter Milito és Eto’o visszavonásával még inkább lezárta a területet.

„Szomorú vagyok, hogy nem jutottunk a madridi döntőbe, de büszke is arra, ahogy megpróbáltuk” – fogalmazott a barcelonai szakember. „Csak gratulálni lehet az Internek. Megpróbáltuk megnyitni a védelmüket, de nagyon kevésszer sikerült, s túl sok szabadrúgást hagytunk kihasználatlanul. Nem egyszerű egy kilenc emberrel védekező csapat ellen, és támadni mindig nehezebb; a gólunk pedig túl későn érkezett.”

„A kiállítás rányomta bélyegét a játékra, hisz emiatt az Inter visszább húzódott” – folytatta a fiatal szakember. „Milito és Eto’o kihúzódtak a szélekre, s csatlakoztak a romboló középpályásokhoz. Mi pedig nem voltunk sem fejben, sem fizikailag elég frissek ahhoz, hogy megbontsuk a rendszerüket. Nem csoda, hogy elfáradtunk, legalább 15 mérkőzés óta három-négy naponként pályára léptünk. Az ellenfél megtette, amit megtehetett, s a győzelem őket igazolja. Mi pedig el kell fogadjuk a sorsunkat, de egy klubnak tudnia kell veszíteni is, pláne azért, mert a történelem során többször veszít mint nyer.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik