Foci

Fülöp Márton Manchesterben zárja a szezont

Az angol labdarúgó-bajnokság negyedik helyéért küzdő Manchester City-ben fejezi be az idényt Fülöp Mártont, a Sunderland magyar válogatott kapusa.

A manchesteri klub honlapjának beszámolója szerint a kölcsönben megszerzett Fülöp már a hétvégén, az Aston Villa ellen kapuba áll a Citynél.

Roberto Mancini alakulatának első számú kapusa, Shay Given súlyos sérülést szenvedett a legutóbbi fordulóban, tartalékja, Stuart Taylor pedig hosszú kihagyást követően még csak lábadozik. A manchesteri alakulat felnőtt keretéből a kapusok közül így csak a 23 éves feröeri Gunnar Nielsen bevethető.

“A klub, a Premier League támogatásával egész nap kapcsolatban állt a Birmingham Cityvel és a Sunderlanddel Joe Hart vagy Fülöp Márton sürgős megszerzése ügyében – közölte kedden a Manchester City szóvivője. – A Birminghammel nem született megállapodás, Fülöp Márton viszont szerdán már velünk edz. Köszönet neki és a Sunderlandnek a segítségért.”

A Manchester City szombaton az Aston Villával találkozik, négy nappal később a Tottenham Hotspurrel csap össze, majd május 9-én a West Ham United ellen zárja a szezont. Az együttes jelenleg – a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől mindössze egy pontra lemaradva – a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

Hasonló eset már történt magyar kapussal a Premier League-ben: 2006-ban, majd 2007-ben Király Gábor a Crystal Palace futballistájaként szintén a “beugró” szerepét játszotta el, előbb a West Ham Unitedben, majd az Aston Villában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik