Foci

Csányi ért a focihoz és nem fél a 2/3-tól

A bankvezér elvállalja az MLSZ elnöki posztját és bízik a Fideszben.

Csányi Sándor elvállalja az MLSZ elnökségét – írja a Népszava. A lap szerint “ez az eredménye annak az átvilágításnak, amelyet az OTP elnök-vezérigazgatója rendelt el… A bankvezér a posztot állítólag akkor foglalná el, ha az elnökségben kizárólag az ő emberei ülnének.

Ez azért pikáns helyzet, mert Csányit viszont az MLSZ jelenlegi vezetői kérték fel, akiknek – ezek szerint – azért kellene távozniuk, hogy jelöltjük elfogadja felkérésüket. Az OTP Bank első embere a Népszabadságnak azt mondta: a Fidesz választási győzelmében komoly lehetőséget lát.

Csányi Sándor szerint “…nemcsak a pénzügyi egyensúly fontos, hanem az is, hogy ennek elérése közben az emberek elfogadható színvonalon éljenek, és a cégek is prosperáljanak”. A középtávú előnyökért meg kell tenni olyan lépéseket, amelyek adott esetben növelik a hiányt.

Csányi Sándor a legsürgetőbbnek az önkormányzati és az egészségügyi reformot tartja, de átalakíatná a szakképzést is, mert a jövőben szakképzett munkaerő hiánya lesz az akadálya a gazdasági növekedésnek.

Magyarország egyik leggazdagabb embere az adórendszert is sürgősen rendbetenné: kiírtaná a kedvezményeket, bővítené az adózók körét, csökkentené az adók és járulékok mértékét. Csányi beszélt saját vállalkozásairól, de a jegybank és a pénzügyi felügyelet összevonásának tervéről nem akart állást foglalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik