Foci

Tevézék kapuját védheti Fülöp

A Sunderland magyar kapusa a Manchester citynél fejezheti be a szezont.

Elképzelhető, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban érdekelt Manchester City az utolsó három találkozójára kölcsönveszi Fülöp Mártont, a Sunderland magyar válogatott kapusát.

Roberto Mancini alakulata szombaton gólnélküli döntetlent játszott az Arsenal otthonában, első számú kapusa, Shay Given pedig súlyos sérülést szenvedett, míg tartalékja, Stuart Taylor hosszú kihagyást követően még csak lábadozik. A manchesteri alakulat felnőtt keretéből a kapusok közül így csak a 23 éves feröeri Gunnar Nielsen bevethető.

A Guardian című napilap internetes kiadása hétfőn arról számolt be, hogy az olasz szakember szeretné kölcsönvenni a Sunderlandnél kegyvesztetté vált Fülöpöt, ám ehhez a liga vezetőinek beleegyezése is szükséges, mivel jelenleg nincs átigazolási időszak.

Hasonló eset már történt magyar kapussal a Premier League-ben: 2006-ban, majd 2007-ben Király Gábor a Crystal Palace futballistájaként szintén a “beugró” szerepét játszotta el, előbb a West Ham Unitedben, majd az Aston Villában.

A Manchester City szombaton az Aston Villával találkozik, négy nappal később a Tottenham Hotspurrel csap össze, majd május 9-én a West Ham United ellen zárja a szezon. Az együttes jelenleg – a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől mindössze egy pontra lemaradva – a hatodik helyen áll a Premier League-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik