Foci

Lyonban hiányos lehet a Bayern védelme

A Lyonba 1-0-s vezetéssel utazó Bayern csapatánál Daniel van Buyten és Martin Demichelis szereplése is kétséges.

A Bayern a müncheni 1-0 után ugyan előnyös szituációból várhatja az Olympique elleni idegenbeli visszavágót, viszont a németek amúgy sem túl acélos védelme a Gerland stadionban tovább gyengülhet. A két középső védő sérülésekkel küszködik, s kedd este egyikük szereplése sem garantálható.

Daniel van Buyten és Martin Demichelis is kisebb sérülést szenvedett a Borussia Mönchengladbach elleni 1-1-gyel zárult Bundesliga-mérkőzésen, a helyzetet viszont tovább súlyosbítja, hogy egyikük állapota sem javult hétfőre.

A belga az első félidőben lábszárát és lábikráját fájlalta, míg argentin társa szintén lábszársérülése miatt kért cserét. A szünet után vissza sem térő dél-amerikai mellett Louis van Gaal kímélő szándékkal Van Buytent is lecserélte a 64. percben – kérdés, hogy az óvatos húzás sikerült-e.

Mindkét futballista az utazó csapattal tart, szereplésükről viszont csak kedden dönt a németek orvosi stábja. A Bayern holland szakvezetője már akkor is elégedett lenne, ha legalább egyikük játszana a visszavágón.

„Reményeim szerint legalább egyik tapasztalt középhátvédünk játszhat” – bizakodott a bajorok honlapján megszólaltatott szakember. „Badstuber bevethető, a széleken Lahm és Contento játszhat, én már egy ilyen felállással is elégedett lennék.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik