Foci

Éles a Bundesliga hajrája

Megbotlott, de továbbra is vezet a Bayern, kiesik a Hertha.

Ismét szorossá vált a versenyfutás a német labdarúgó bajnoki címért, miután a 32. fordulóban a Schalke mindhárom pontot elhozta Berlinből, a Bayern viszont csak döntetlent ért el Mönchengladbachban. A két együttesnek egyaránt 64 pontja van, ám a bajorok gólkülönbsége sokkal jobb. Ez azt is jelenti, hogy ha megnyerik a hátralévő két meccsüket a kiesőjelölt Bochum és Hertha ellen, a Schalke már nem lehet bajnok.

Felix Magath tanítványai 61 ezer néző előtt léptek pályára a Hertha ellen a berlini Olimpiai stadionban. Kuranyi előbb fejjel, majd lábbal is elvétette Drobny kapuját. Fordulás után a vendégek veszélyeztettek, majd feljött a Hertha. Játékosai sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám Cicero, Gekasz, Raffael, majd ismét Gekasz a legnagyobb ziccereket is elpuskázta. S amint az lenni szokott, egy kontrából a vendégek betaláltak. Egy balról beívelt labdát Farfán kapura fejelt, Drobny lábbal hárított, ám a tehetetlen védők közé berobbanó Westermann 8 méterről három pontot érő gólt szerzett a Schalkénak. Az eredmény gyakorlatilag megpecsételte a Hertha sorsát, amelynek már csak matematikai esélye van az osztályozót jelentő 16. hely megszerzésére. A két utolsó fordulóban azonban két nagyágyú vár Dárdaiékra: a Leverkusen (idegenben) és Bayern München (otthon) ellen nemhogy hat, de akár két pont megszerzése is valóságos csoda volna.

Nagy csata, nyílt sisakkal vívott küzdelem zajlott Mönchengladbachban is, ahol a 12. helyezett Borussia 54 ezer néző előtt fogadta az élen álló Bayernt. Ez a különbség azonban nem látszott, mert helyzetek szép számmal akadtak mindkét oldalon. A vendégek akciói veszélyesebbek voltak, a házigazdák főként Bailly kapus nagy védéseinek köszönhették, hogy előbb Ribéry, majd Robben lövése nyomán nem kerültek hátrányba. Aztán jött a 60. perc: Bobadilla szemfüles átadásával Reus villámként lépett ki két bajor védő között, és 12 méterről nagy gólt lőtt a bal sarokba. Louis van Gaal edző cserélt – és jól tette, mert a beküldött Klose a 73. percben mintaszerű fejessel továbbította Lahm beadását 11 méterről a jobb alsó sarokba.

A bajnoki címre csak két csapatnak van esélye, viszont a BL-selejtezőt érő harmadik helyet még négy együttes is megszerezheti. Szombaton mind a négyen nyertek, így a versenyfutás továbbra is nyílt a Dortmund, a Stuttgart, a Bayer Leverkusen és a Werder Bremen között. Egyelőre ez utóbbi áll a 3 helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik