Foci

Robben-gól, Ribéry-piros

Hamar emberhátrányba került a hazai pályán a Bayern, de a holland középpályás a Lyon ellen is sorsdöntő gólt szerzett.

Óvatosan kezdte a mérkőzést mindkét csapat, elsőként a Bayern veszélyeztetett: előbb van Buyten, majd Schweinsteiger kísérlete szállt el a kapu mellett. A bajorok beszorították a vendégeket, de igazán komoly helyzetig csak elvétve jutottak.

Szűk félóra elteltével nagyon nehéz helyzetbe került a nyolc között a tavalyi döntős Manchester Unitedet búcsúztató német listavezető, miután Franck Ribéry egy kíméletlen belépő után azonnal pirosat kapott. A szünetig nem is ocsúdott fel a bajor csapat, ám a fordulás után maradt minden a régiben, emberhátrányban is veszélyesebben futballozott a Bayern, a Lyon csak a védekezésre koncentrált.

Még jobban behúzódtak a franciák, miután Toulalan három perc alatt két sárgát is összeszedett, és nem sokkal később Robben megpattanó lövésével megtört a gólcsend. A holland 25 méterről eleresztett lövésébe Müller ért bele, a labda pedig az alsó sarokba vágódott.

A MU elleni párharchoz hasonlóan ismét Robben volt a legveszélyesebb müncheni, a folytatásban is jó pár alkalommal megtornáztatta Llorist, az eredmény azonban már nem változott, a bajorok minimális előnnyel készülhetnek a jövő heti visszavágóra.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (0-0)
Gól:
Robben (69.)
Piros lap: Ribéry (37.), illetve Toulalan (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik