Foci

Drogba kihagyja a vb-t?

A Chelsea támadójának egyelőre csapnivaló az állapota, s ha nem javul, elképzelhető, hogy nem játszhat Dél-Afrikában.

Didier Drogba az „elefántok” emblematikus támadója. A válogatottban játszó játékosok remeklése ellenére szinte egymaga képviseli nemzete labdarúgását, érthető, hogy országa feszülten várja sérülése kimenetelét. A játékost régóta kínozza ágyéksérülése, s bár a Tottenham elleni 2-1-re elveszített bajnokin játszott a Chelsea-ben, minden mozdulatán látszott, hogy fájdalmai vannak.

A 32 éves futballista műtétre vár, a kérdés csupán az, mikor operáltassa meg magát? Ha részt vesz a Chelsea szempontjából létfontosságú bajnoki hajrában, s azt követően fekszik kés alá, a vb-t tekintve túl késő lehet. Ellenben ha a nagy nemzetközi torna utánra halasztaná a beavatkozást, formán kívül, „összedrótozva” milyen mértékben segíthetne csapatán?

Az elefántcsontparti szövetség a hírek szerint utasította a frissiben kinevezett Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitányt, hogy pótolja a legendás támadót. Ebben a szakértők is egyetértenek, mondván, jobb egy tehetségtelenebb-tapasztalatlanabb Drogba-helyettes, mint egy sérülten játszó, gyenge Drogba. A szövetségnél ugyanakkor tagadták, hogy megtalálták volna a megoldást, kivárnak, és reménykednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik