Foci

A barcelonaiak a bírót kritizálják

A katalánok szerint Olegário Benquerenca játékvezető elfogultan bíráskodott a BL-elődöntő keddi, első mérkőzésén, amelyen az Inter 3-1-re legyőzte a Barcelonát.

A címvédő Barcelona elégedetlen a játékvezető tevékenységével, a katalán játékosok szerint a portugál Olegário Benquerenca elfogultan bíráskodott kedd este a San Siróban.

A barcelonaiak egy tizenegyest kérnek számon bírón, és meggyőződésük, hogy második hazai gól szabálytalanság után született, míg Diego Milito találatát les előzte meg. “Meg kell nézni a felvételeket…” – támasztotta alá igazát Gerard Piqué, a Barcelona védője, aki szerint együttese ledolgozza a kétgólos hátrányát a Camp Nouban, ha a visszavágót egy pártatlan bíró vezeti.

A barcelonaiak állítják, egy tizenegyes minimum járt volna nekik, amiért Wesley Sneijder a tizenhatoson belül hátulról buktatta Daniel Alvest. “A labdához nem ért hozzá, a lábamat viszont eltalálta…” – mondta a brazil játékos az ominózus eset kapcsán.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a játékvezetővel nem akart különösebben foglalkozni a lefújás után, annyit azonban elmondott, hogy ilyesfajta bíráskodásra számított, ugyanakkor elismerte, hogy csapata nem éppen a legjobb játékával rukkolt elő.

„Nem vagyok sem orvos, sem szakértője a témának, nem tudom” – válaszolta arra a kérdésre, hogy vajon a légtérzár miatti 14 órás buszút szerepet játszott-e csapata teljesítményében.

A visszavágóra jövő szerdán, Barcelonában kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik