Foci

Összecsaptak a római szurkolók

Ha Roma-Lazio, vagy Lazio-Roma, akkor ribillió. A két fővárosi együttes kemény magja ismét kitett magáért.

A két együttes ultrái már a stadionba haladva is össze- összecsaptak, míg a Stadio Olimpicóban petárdákkal kínálták egymást. A pillanatok alatt cselekvő rendőrség megakadályozta, hogy a lelátókon elszabaduljon az indulat, három nézőt már ekkor letartóztattak. A lefújás után a játékosok is összecsaptak a gyepen.

A találkozó után tíz szurkolót előállítottak, ugyanennyien pedig megsérültek – közülük egy súlyosan – abban az összecsapásban, amely a bajnoki után tört ki a stadion környékén. A ForzaRoma.info úgy értesült, a súlyosan sérült szurkolót megoperálták, s a Gemelli klinika intenzív osztályon ápolják.

Az információk szerint négy Roma-drukker robbantotta ki a verekedést; kiderítették, hogy a Lazio-drukkerek egy csoportja merre hagyja el a környéket, és megtámadták a gyanútlan szurkolókat. Mindkét csapat szurkolói részt vettek a rendbontásban, verekedtek, megtámadták a rendőröket, sőt, egy arra elhaladó család autóját is felgyújtották. A tűzoltók az utolsó pillanatokban mentették ki a járműből az édesanyát és két kiskorú gyermekét. Az autó teljesen kiégett.

A római derbit a listavezető Roma nyerte 2-1-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik