Foci

Ronaldóék továbbjutottak a Libertadores-kupában

A fennállása első Libertadores-kupa-győzelmére hajtó Corinthians bejutott a sorozat kieséses szakaszába, miután nyert az uruguayi Racing otthonában.

A világbajnokaival, Roberto Carlosszal és Ronaldóval felálló Corinthians Dentinho 18., valamint Elias 87. percben szerzett góljával 2-0-ra nyert az uruguayi Racing otthonában, ezzel bejutott a 16 közé, miután egy fordulóval a csoportkör zárása előtt bebiztosította első helyét a kvartett élén.

Az 1910-ben alapított, azaz idén 100 éves Sao Paolói klub eddig még egyszer sem tudott diadalmaskodni a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban, Ronaldónak és társainak egyértelmű céljuk, hogy a jubileum évében végre összejön a Libertadores-kupa-győzelem.

S ez nem csak hangzatos kijelentés a részükről, az eredményekből kiderül, mindezt rendkívül komolyan gondolják, hiszen még veretlenek, eddigi öt meccsükből négyet megnyertek.

A Corinthians mellett Universidad de Chile szintén hátradőlhet, már továbbjutott, miután csoportjában az ugyancsak chilei Universidad Catolica 2-0-ra legyőzte a brazil Flamengót.

A csoportgyőztesek mellett a hat legjobb második jut be a 16 közé a Libertadores-kupában.

Libertadores-kupa
1. csoport:

Racing (uruguayi)-Corinthians (brazil) 0-2

5. csoport:
Emelec (ecuadori)-Internacional (brazil) 0-0

8. csoport:
Universidad Catolica (chilei)-Flamengo (brazil) 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik