Foci

Holland védővel erősödhet a Werder

Az észak-németek szeretnék megerősíteni védelmüket, pláne annak tudatában, hogy a válogatott Per Mertesacker aligha tölti ki szerződését a Weser partján.

Mivel Mertesackert több olasz klub – a korábban jelentkező Milan, illetve a Juventus – mellett a Bayern München is vinné, a Werder Bremen új középső védőt keresgél. A holland Voetbal International úgy értesült, a Feyenoord válogatott védője, Ron Vlaar lehet a zöld-fehérek kiszemeltje.

Vlaar 2006 januárjában az AZ Alkmaar együttesétől érkezett Rotterdamba, s bár eleinte sérülései megakadályozták abban, hogy érdemben segítse újsütetű klubját, idén remekel. A holland U21-es csapattal 2006-ban és 2007-ben (utóbbi alkalommal csapatkapitányként) Eb-t nyerő 25 éves hátvéd szinte tökéletesen oldotta meg defenzív feladatait, emellett többször felért az ellenfelek kapuja elé is (4 gól).

Az offenzívabb gondolkodású védőket előszeretettel alkalmazó brémaiak számára a lehető legjobb megoldás lehet az idei teljesítménye alapján a nemzeti csapatba visszahívott futballista. A kétszeres válogatott Vlaar valószínűleg tagja lesz a Dél-Afrikába utazó Oranje keretének, s bár a Feyenoord szeretné megtartani, a hírek alapján 7 millió euró az az összeg, ami a hollandokat gondolkodásra késztetheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik