Foci

Wenger többet költhet játékosokra

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger ígéretet kapott arra, hogy nyáron 45 millió fontból erősítheti meg az együttesét.

A londoniak Barcelona elleni összecsapásán kiderült, hogy pár kulcsember kiesése esetén a csapat pláne a védelemben sebezhető. Az Arsenal ugyanakkor immár bizakodhat, hisz független elemzők is megerősítették, a londoni egyesület az egyik legjobban „eleresztett” angol klub lesz a nyáron.

Az Arsenal továbbá bevételt növelhet a Highbury-stadion eladásából is, az ingatlanpiacnak kevésbé kedvező gazdasági légkör ellenére úgy tűnik, több vevő is akadt a gárda régi stadionjának helyet adó telekre; így nem kizárt, hogy az egyesület – a tavalyi jónak mondható év bevételeit is túlszárnyalhatja, akár 30-40 millió fonttal.

„A klub kiváló anyagi helyzetben van. Amíg a tavaly nyáron szűkre kellett szabni a költekezést, idén más lesz a helyzet. Mérsékeltebb becslések szerint Arséne Wenger mintegy 30-45 millió fontot költhet majd a keret megerősítésére.” – árulta el egy klubhoz közeli gazdasági szakember.

Az összeg igen tetemes, a nyáron Angliában előreláthatóan csak a Manchester City tromfolhatja majd az Arsenal ajánlatait, a lyoni Marouane Chamakhot, valamint az interes Mario Balotellit és a torinói Felipe Melót „kinéző” klub így joggal reménykedhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik