Foci

Senkitől nem félnek a mexikóiak

Javier Aguirre, dél-afrikai világbajnokságra készülő mexikói válogatott szövetségi kapitánya szerint a jelenlegi keretben van az ország történetének legjobb fiatal generációja.

A szakvezető a felkészülési időszakot felvezető hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az együttes fiatal futballistái tudják, hogyan kell győzni, közülük ugyanis többen tagjai voltak a 17 éven aluliak 2005-ös világbajnokságán aranyérmes gárdának.

“Nem ijednek meg akkor sem, ha Olaszország ellen lépnek pályára, és akkor sem, ha Guatemalavárosban kell játszaniuk. – mondta Aguirre. – Nem ver hevesebben a szívük és nem remeg meg a lábuk, ha a brazilok az ellenfelek, ezt pedig én kifejezetten szeretem.”

A kapitány ugyanakkor hozzátette, a válogatott attól tökéletes, hogy idősebb labdarúgók is helyet kapnak benne, olyanok, akik már szerepeltek felnőtt vb-ken, így rendelkeznek a megfelelő érettséggel és tapasztalattal.

A június 11-én kezdődő tornán a mexikói csapat az A csoportban a házigazda dél-afrikaiakkal, valamint a franciákkal és az uruguayiakkal küzd majd meg a legjobb 16-ba kerülésért. A közép-amerikai alakulat májusban hat felkészülési találkozót vív, többek között az angolokkal és a chileiekkel, majd június 3-án a vb-címvédő olaszokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik