Foci

Trónfosztás Görögországban

Öt év után a Panathinaikosz rajongók ismét a bajnoki címnek örülhettek, Németh Krisztiánék rájátszásban a Bajnokok Ligája-helyért.

Az első meccslabdát kihasználta a Panathinaikosz együttese, és az Iraklisz elleni győzelemmel bebiztosította a klub történetének 20. bajnoki címét. A fővárosiak az elmúlt öt évben rendre a nagy rivális Olimpiakosz mögött végeztek, idén azonban egy fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert.

Az Iraklisz elleni meccsen hamar ünnepelhetett a több mint 50 ezer szurkoló, a francia Djibril Cissé már a 32. másodpercben megzörgette a vendégek hálóját. A szünet előtt a fiatal Szotirisz Ninisz állította be a 2-0-s végeredményt. Ez a két játékos volt a fővárosiak sikeres szezonjának fő letéteményese: a rutinos támadó 23 gólt szerzett, a fiatal középpályás pedig elsősorban Henk ten Cate távozását követően brillírozott.

A Panathinaikosz biztosan ott lesz jövőre a BL csoportkörében, az Olimpiakosz, a PAOK, az Arisz Szaloniki és Németh Krisztián csapata, az AEK Athén rájátszásban dönt a kvalifikációs helyről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik