Foci

Megbocsátott a kapitány Kuranyinak

Visszatérhet a német válogatottba a Schalke támadója, akinek a gólínségben szenvedő Klosét és Podolskit kellene pótolnia.

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 2008 októberében jelentette be, hogy a továbbiakban nem számít Kevin Kuranyira. Joachim Löw az oroszok elleni vébéselejtezőn a 18-as keretbe sem jelölte a Schalke támadóját, a magyar felmenőkkel is rendelkező játékos pedig a szünetben elhagyta a stadiont, és hazautazott.

Kuranyi korábban nem villogott a válogatottban, de idén a szóba jöhető csatárok közül neki megy a legjobban. Miroslav Klose és Lukas Podolski 2-2 gólnál tart idén, míg a Schalke támadója 18-szor volt eredményes a bajnokságban. A közvélemény, válogatottbeli játékosok, és számos szaktekintély – többek között Franz Beckenbauer – is azt követelte Löwtől, hogy vigye magával a világbajnokságra Kuranyit, és úgy tűnik, a kapitány hajlandó megbocsátani.

„Természetesen újra át kell gondolnunk az ügyet, a legjobb formában lévő csatárokkal szeretnénk kiutazni Dél-Afrikába” – nyilatkozta a német kapitány, aki hónapok óta hárította a Kuranyival kapcsolatos kérdéseket. A Nationalelf utazó keretét május 6-án hirdeti ki Löw.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik