Foci

Kifulladt az Atlético Madrid

A madridiak szakvezetője, Quique Sanchez Flores szerint csapata egyre kevésbé képes eleget tenni a kétfrontos küzdelemnek.

Az Atlético hét közben egy küzdelmes találkozón búcsúztatta a Valenciát az Európa Ligából, vasárnap este viszont leszerepelt az Espanyol otthonában, a katalánok 3-0-ra lelépték a fővárosiakat. A szakvezető szerint nem volt véletlen csapatának összeomlása.

A madridi együttes az első félidőben állta a sarat, szünet után viszont „rádőlt a pálya”, a barcelonaiak nyomasztó fölénybe kerültek, s dominanciájukat kihasználva három góllal nyertek.
„A vereség mértéke talán nagyobb, mint ami a pályán zajlott játék alapján lehetne, ugyanakkor ráfizettünk arra, hogy több játékosunkat is pihentetnünk kellett. Sok csapat járt már be hozzánk hasonló utat: egy nemzetközi kupában elért siker után egész egyszerűen tompák voltunk a bajnoki találkozón.”

Flores Barcelonában Sergio Agüero nélkül kezdett, de több középpályásának is pihenőt adott – ráfizetett. Bár az argentin a második félidőben beállt, nem tudta megfordítani a találkozót.
„Ügyelnünk kell a kulcsjátékosainkra. Agüero egyszerűen túl sokat játszott az utóbbi időben, elfáradt. Úgy gondoltuk, a barcelonai pihentetése belefér, nem így történt, hibáztunk.”

A legközelebb a Xerez együttesét fogadó Atlético jelenleg tízedik a spanyol bajnokságban, s alighanem csak akkor indulhat jövőre is a nemzetközi porondon, ha megnyeri az Európa Ligát; hátránya ugyanis nyolc pont a hatodik helyezett Bilbaóval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik