Foci

Gera volt csapata visszatért a Premier League-be

A listavezető Newcastle United után a West Bromwich Albion is visszajutott az angol labdarúgó élvonalba.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a West Bromwich Albion 3-2-re legyőzte a Doncaster Roverst, és a bebiztosította a második helyet az angol labdarúgó másodosztályban (Championship). Gera Zoltán egykori csapata egy év után tér vissza a Premier League-be.

A birminghamiek az utóbbi években állandóan a két bajnokság között „lifteztek”, 2001 óta ez a negyedik alkalom, hogy feljutottak az élvonalba. Tavaly mindössze 32 pontot szereztek a Premier League-ben, és tökutolsóként estek ki.

A Newcastle és a West Brom mellett még egy csapat harcolhatja ki a szereplést a világ legnépszerűbb bajnokságában. A feljutásról döntő rájátszásban a bajnokság 3-6. helyezettje vehet részt: a Nottingham Forest és a Cardiff City szinte már biztosra mehet, a másik két helyre a Leicester City, a Swansea, a Blackpool és a Middlesbrough pályázik.

A listavezető Newcastle a hétvégén 4-1-re verte a Blackpoolt, a Szarkáknál Kádár Tamás a kezdőben kapott helyet, de a 37. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A Queens Park Rangers rendkívülien fontos, 2-0-s győzelmet aratott a bennmaradás szempontjából. A Crsytal Palace otthonában Buzsáky Ákos lőtte a vendégek első gólját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik