Foci

Aquilani a legrosszabb igazolás

A Goal.com internetes szaklap szerint az olasz Alberto Aquilani volt a legrosszabb erősítés a Premier League 2009/2010-es szezonjában.

Az 25 éves középpályásért 20 millió eurót fizetett a Liverpool az AS Romának – a Goal.com szerint feleslegesen, mivel az internetes szaklap Aquilani szerződését tartja a legrosszabb húzásnak a Premier League 2009/2010-es szezonjában, a vonatkozó listájának első helyére tette az olasz játékost.

Az indoklás szerint a Real Madridhoz távozott spanyol Xabi Alonso helyére szerződtetett olasz válogatott futballista bokasérülése miatt sokáig nem állhatott a Liverpool rendelkezésére, de amikor végre bemutatkozhatott új csapatában, akkor sem váltotta meg a világot: eddig mindössze 21 mérkőzésen szerepelt – csak nyolcszor kezdőként -, és egy gólt szerzett.

A tízes névsorban Patrick Vieira a legnagyobb név, a világbajnok és Eb-győztes francia középpályás, a negyedik helyen pironkodik, mivel a nemzetközi futballal foglalkozó weboldal szerint „lomhának és közönyösnek tűnik” a Manchester Cityben.

A tíz legrosszabb igazolás:
1. Alberto Aquilani (olasz, Liverpool)
2. Roque Santa Cruz (paraguayi, Manchester City)
3. Mido (egyiptomi, West Ham United)
4. Patrick Vieira (francia, Manchester City)
5. Jason Scotland (trinidadi, Wigan Athletic)
6. Szotiriosz Kirjakosz (görög, Liverpool)
7. Kamel Gilas (algériai, Hull City)
8. Nikola Kalinic (horvát, Blackburn)
9. Stewart Downing (angol, Aston Villa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik