Foci

Van Gaal büszke a csapatára

Louis van Gaal vezetőedző büszke a Bayern Münchenre, amely 0-3-ról harcolta ki a továbbjutást a Manchester United otthonában.

A Bayern München hazai pályán szerzett előnye pillanatok alatt elfogyott az Old Traffordon, de a bajor csapat képes volt felállni 0-3-ról, és Ivica Olic, valamint Arjen Robben révén kiharcolta az elődöntőbe jutást.

„Büszke vagyok csapatomra, hiszen kevés olyan csapat van, amelyik ilyen rossz kezdés után, 0-3-ról képes visszakapaszkodni” – nyilatkozta a Bayern München szakvezetője, aki az ünneplés mellett a hibákra is figyelmeztetett. ” Már az első perctől készen kell állnunk. A manchesteri meccs előtt sem győztem hangsúlyozni, hogy nem szabad átaludnunk az első perceket. Szerencsénkre Olic a legjobbkor, az első félidő legvégén szépített. Onnantól már taktikailag is azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk” – tette hozzá Van Gaal, akinek természetesen kapóra jött, hogy Rafael kiállítása miatt az 50. percben tíz emberre fogyatkozott az ellenfél.

A Bayern München emberelőnyben már nagy fölényben játszott, és megérdemelten szerezte meg a továbbjutáshoz szükséges második gólját. Van Gaal így elmondhatja magáról, hogy három különböző csapattal is bejutott a legjobb négy közé a BL-ben – a Bayern előtt az Ajaxszal és a Barcelonával -, és erre eddig csak José Mourinho volt képes, aki a Portóval, a Chelsea-vel és az Interrel érte el ezt a bravúrt. A két BL-győztes tréner a döntőbe találkozhat, amennyiben a Bayern túljut a Lyonon, és az Inter is elbánik a Barcelonával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik