Foci

MU-Bayern: Olic gólja volt a fordulópont

Darren Fletcher úgy véli, a Manchester United aligha esett volna ki a Bajnokok Ligájából, ha az első félidőt kapott gól nélkül, 3-0-ás vezetésénél zárja.

Darren Fletcher, a Manchester United skót középpályása szerint a Bayern 43. percben szerzett első gólja, valamint Rafael 50. percben történt kiállítása pecsételte meg együttese sorsát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, amelyen hiába vezetett már 3-0-ra az angol csapat, a bajorok két gólt szerezve végül is kiharcolták a továbbjutást.

„Olic gólja számukra a legjobbkor jött, megerősítette a harci szellemüket. Ha 3-0-val vonultunk volna szünetre, aligha így alakul a mérkőzés…” – nyilatkozta a 26 éves futballista .

” Az első félidő hajrájában bekapott gól ellenére mi úgy éreztük, képesek vagyunk újabb találatot szerezni, ezt viszont keresztülhúzta a kiállítás. Emberelőnyben a bajorok gyorsan járatták a labdát, mindig náluk volt, s így nehéz helyzetet kialakítani” – tette hozzá.

A MU-nak ugyanakkor emberhátrányban is volt helyzete (Nani egy az egyben, igaz, kiszorított helyzetben püfölte a labdát Butt kapusba), ezzel együtt a Bayern München nagy fölénybe játszott, a tizenhatosa elé szorította az angol bajnokot, amely végül idegenben szerzett gólok tekintetében maradt alul a bajor csapattal szemben, és így elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától.

A Manchester United 2007 óta mindig ott volt a legjobb négy között a legrangosabb európai kupasorozatban, a legutóbbi két kiírásban egyaránt döntőt játszhatott, és egyszer 2008-ban haza is vihette a trófeát, miután Moszkvában büntetőkkel legyőzte a Chelsea-t.

A “vörös ördögök” búcsúja egyben azt is jelenti, hogy az előző évadban domináló angol klubok nélkül kerül sor ezúttal a végjátékra a BL-ben. A Liverpool a csoportkörben, a Chelsea a nyolcaddöntőben, a MU és az Arsenal pedig a negyeddöntőben szállt ki a versenyből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik