Foci

Ferguson: tipikus németek

Sir Alex Ferguson szerint a Bayern München játékosai kierőszakolták a bírónál Rafael második sárgáját, ami a meccs fordulópontja volt.

Idegenben lőtt góllal a Bayern München kiejtette a tavalyi finalista Manchester Unitedet, és jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Az angol együttes az odavágón elszenvedett 2-1-es vereséget követően már 3-0-ra is vezetett, de végül a németek Olic és Robben góljával kiharcolták a négy közé jutást.

A lefújást követően a manchesteriek trénere a határozatlan bírót, és a német játékosokat kritizálta. „Az első félidőben nagyon jól játszottunk, és kézben tartottuk a meccset. A fordulás után Rafael gyors kiállítása teljesen megváltoztatta a játék képét. A bíró eleinte nem is akarta megbüntetni Rafaelt, de a Bayern-játékosok letámadták, és végül kierőszakolták a második sárgát. Tipikus németek” – dühöngött a meccs után a skót tréner.

A fiatal Rafael a felezővonalnál rántotta vissza Ribéryt, és a hazai együttes közel egy félidőt emberhátrányban játszott. „Nagyon szerencsétlenek voltunk. Jól játszottunk, a remek volt a védekezésünk. Sajnálom Rafaelt, mert szenzációsan focizott, de sajnos ebben a szituációban kiütközött a tapasztalatlansága” – mondta Ferguson, aki sportszerűen elismerte, hogy Robben irtózatosan nagy góllal ejtette ki a csapatát.

Louis van Gaal természetesen nem értett egyet skót kollegájával, véleménye szerint Rafael második sárgája teljesen jogos volt. „Úgy emlékeztem, hogy Anglia a fairplay otthona, de Ferguson kijelentései nem túl sportszerűek. Minden játékosnak tudja, hogy az első sárga után oda kell figyelnie, mert különben lezavarják a pályáról. A mérkőzés után könnyű azt mondani, hogy a kiállítás döntött. Lehet, de soha nem fogjuk megtudni. Ferguson feltehetően csak csalódott” – szúrt oda kollegájának a holland szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik