Foci

Wenger is Messit méltatja

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger elismerte, hogy csapata másodhegedűs szerepre kényszerült a Camp Nouban.

Az Arsenal a londoni 2-2 után a második eséllyel lépett pályára Barcelonában, s az angolok pláne az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a katalánok labdatartásra épülő taktikájával annak ellenére, hogy Bendtner góljának köszönhetően előnybe kerültek. Messi megiramodásait Vermaelenék nem tudták követni.

„Minden elismerésem a Barcelonáé, jobbak voltak mint mi” – vallotta be a Sky Sportsnak értékelő Wenger. „Számomra Messi magasan a világ legjobb játékosa, s bár nem mindig avatkozik játékba, ha megteszi, szinte követhetetlen. Ha a passz eljut hozzá, aligha lehet megállítani, hisz ő az egyetlen, aki ilyen gyorsaság mellett is megtartja a labdát.”

Az ősz mester szerint csapata elsősorban az 1-0 után, illetve a 3-1-et követően volt partiban, de a védelem sorozatos kihagyásai megpecsételték sorsukat.

„A gólunkig és az azt követő rövid ideig ellentámadásban azt játszottuk, amit elterveztünk. Ezután eldőlt, elsősorban a védelemben elkövetett hibák miatt. Harcoltunk, küzdöttünk, 3-1-nél Bendtner a kapufát is eltalálta, nem hinném, hogy les előzte meg a helyzetét.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik