Foci

Mourinho: az Inter BL-győzelemre tör


A portugál szakember úgy véli, csapata képes megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ha idén esetleg nem sikerül, az elkövetkező években biztosan.

Az Inter gyakorlatilag meg sem izzadt a CSZKA Moszkva elleni oroszországi visszavágón, a milánói kék-feketéket ugyanakkor a szerencse is pártfogolta: Sneijder 6. percben lőtt megpattanó szabadrúgása kifogta a szelet az oroszok vitorláiból, s a lekonyult moszkvaiak ellen az olaszok kedvükre tarthatták a labdát.

A találkozó után Mourinho elégedetten konstatálta, hogy hosszú idő után az Inter elérte a BL utolsó fázisát (a milánóiak 2003 tavaszán a rivális Milan kontójára estek ki a legjobb négy között, egy peches 0-0, 1-1 után). A portugál szerint együttese képes a csúcsra jutni, más kérdés, hogy ez idén sikerül-e neki.

„Megérdemelten és nyugodtan értük el az elődöntőt” – árulta el a Sky Sport Italiának értékelő Mourinho. „Ebben a csapatban van hit és lehetőség – minden, ami a győzelemhez kell. A korábbiaktól eltérően nagy önbizalommal játszunk immár a Bajnokok Ligájában is, s ha idén esetleg nem is nyerjük meg a sorozatot, pár éven belül igen. Jó úton járunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik