Foci

Guardiola: szerdáig tart az ünneplés

Josep (Pep) Guardiola nyilvánvalóan elégedetten nyilatkozott az Arsenal elleni 4-1 után. A mindig kimért szakember szerdáig engedélyezte az ünneplést.

A Barcelona szakvezetője, Pep Guardiola szerint együttese jó formát mutatott a spanyol bajnoki cím szempontjából döntő jelentőségű Real Madrid elleni találkozó előtt. A gránátvörös-kékek edzője méltatta a négy gólt szerző Messit, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az argentin csillogása mögött a csapat is kitett a magáért.

„Messi káprázatosan játszott, ismét olyan döntnök volt, akit méltán illet a dicséret. Megmutatta, mekkora játékos. A gratuláció a csapatnak – és mögöttük a klubnak – is kijár, hisz öt év alatt negyedszer jutottunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, s ez elsősorban a klub érdeme. Többet birtokoltuk a labdát, de ettől eltekintve az Arsenal sokáig veszélyes volt. Azok után, hogy sikerült egyenlítenünk, megnyugodtunk, s a védelmünk a kellő agresszióval avatkozott játékba.”

Guardiola megemlítette, hogy szeretnék kiélvezni a sikert, az ünneplés azonban rövidre szabott, hisz hétvégén a madridiakkal találkoznak a Santiago Bérnabeuban.
„Ma és holnap a sikerünk lesz a terítéken, ám csütörtöktől figyelmünket csakis a Real Madrid elleni találkozóra fordítjuk. Jó passzban vagyunk, az összes játékosom tudja a dolgát, és mindenki a lehető legintenzívebben játszik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik