Foci

Baggio a katalánokkal ünnepelt

Pep Guardiola meghívására Roberto Baggio a helyszínen nézte végig a katalánok Arsenal elleni BL-negyeddöntőjét, „Copfocska” a meccs után beszélt a játékosokkal.

A katalánok szakvezetője meghívta cimboráját, Roberto Baggiót is a Barcelona Arsenal elleni hazai BL-találkozójára. A két egykori nagyság a Bresciában együtt futballozott, s a lombard kisvárosban a mérkőzéseken kívül is remek kapcsolatot ápolt.

Guardiola szerint Baggio előtt a Barcelona „ajtaja” mindig nyitva áll, nem kizárt az sem, hogy az 1993-as aranylabdás idővel valamilyen szerepet vállal a katalánok stábjában.
„Nagyon boldoggát tett azzal, hogy eljött megnézni minket” – árulta el a Goal.com Italiának nyilatkozó Guardiola. „Roberto régi barátom, sokat adok a véleményére, és örömmel vettem, hogy észrevételeit közölte játékosaimmal is. Ő is tudja, hogy a Barcelonánál otthonra talál.”

A századvég egyik legtechnikásabb futballistájaként is híres Baggio a jelenkori labdarúgás nagy kritikusa, véleménye szerint kevés csapat maradt hű a játszott futball hagyományaihoz, de ezen kevesek közé sorolja egyik kedvencét, a Barcelonát is. Az 1994-es vb-ezüstérmes egyben Messi csodálója is, így érthető, hogy örömmel vette a katalánok meghívóját.

„Messi a komplett futballista megtestesítője” fogalmazott Baggio. „De ezt tudtuk előtte is. Ami nekem külön tetszik, az alázat, amit a kedd reggeli edzésen is láttam tőle. Szerénysége és tudása példaértékű. Egyénileg briliáns csapatjátékos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik