Foci

Messi szétlőtte az Arsenalt

A londoni 2-2 után az argentin aranylabdás egymaga elintézte az Arsenalt, és négy góljával elődöntőbe juttatta a Barcelonát.

A Bajnokok Ligája-címvédő katalán csapat kezdett jobban, nagy fölényben játszott az első pillanattól kezdve, bő negyedóra elteltével mégis a számos kulcsembere nélkül kiálló Arsenal szerzett vezetést egy kontratámadás végén: Walcott futott el a jobb oldalon, középre passzolt, az érkező Bendtner pedig második próbálkozására a kapuba továbbította a labdát.

Nem sokáig örülhettek ugyanakkor az angol alakulat szurkolói, három perccel később ugyanis Messi 17 méterről bombázott Almunia mellett a bal felső sarokba. Az argentin csatárzseni ezután még kétszer volt eredményes az első félidőben: előbb egy lecsorgó labdára lecsapva közelről, majd futtából a 16-oson kívülről emelt a kapuba.

A második félidőre visszavett a tempóból a Barcelona, a londoniak így többször kerültek helyzetbe, de egyszer sem tudtak élni a lehetőséggel. A vége előtt nem sokkal ismét Messi villant, a vendégek tizenhatosán belül cselezgetett, balról, az ötös sarkáról kapura lőtt, a labda visszapattant hozzá, majd másodjára kötényt adott Almuniának.

A címvédő katalánok az elődöntőben az Interrel találkoznak, a másik ágon pedig a Bayern-MU és a Bordeaux-Lyon-párharc győztesei csapnak össze a döntőbe jutásért.

FC Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 4-1 (3-1)

Gól: Messi (21., 37., 42., 88.), illetve Bendtner (18.)

Továbbjutott: a Barcelona, 6-3-as összesítéssel

CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)

Gól: Sneijder (6.)

Kiállítva: Odiah (49., CSZKA Moszkva)

Továbbjutott: az Internazionale, kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik