Foci

BL: megvan az első elődöntős

Az Internazionale a négy között a Barcelona-Arsenal-párharc győztesével találkozik a Bajnokok Ligájában.

Hazai pályán szerzett egygólos előnyét a CSZKA Moszkva otthonában már az első percekben megduplázta Jose Mourinho csapata. Sneijder 25 méterről elvégzett szabadrúgása elment a felugró sorfal alatt, Akinfejev pedig későn reagált a labdára.

Az oroszoknak innentől minimum három gólt kellett volna lőniük, hogy kiejtsék az olasz bajnokot, de az első félidőben komoly helyzetig sem nagyon jutottak a hátrahúzódó Interrel szemben. A második félidő elején ráadásul Odiah kiállítását követően végleg elszálltak a hazaiak esélyei: a sárgalapos cserejátékos a felezővonalnál hátulról rúgta fel Eto’ót, és mehetett zuhanyozni.

A moszkvaiak becsületére legyen mondva, hogy még ekkor sem adták fel, próbálkoztak becsülettel, de a remek formában lévő Julio Cesar mindent fogott. A vendégek okosan kijátszották emberelőnyüket, sokszor percekre eldugták a labdát, majd a hajrában Milito hibázott el egy százszázalékos ziccert.

Az eredmény azonban nem változott, az Inter 2-0-s összesítéssel jutott be a legjobb négy közé, ahol az esti Barcelona-Arsenal-párharc győztesével találkozik. Az első meccsen, Londonban 2-2-es döntetlenre végzett a két csapat.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)
Gól:
Sneijder (6.)
Piros lap: Odiah (49.)
Továbbjutott: az Inter 2-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik