Foci

Újabb Bayern diadal

Lendületben a bajor sztárgárda: idegenben győzték le a Bundesligát eddig vezető Schalke 04 csapatát.

Ismét győzelmet hozott a legendás Bayern szív. A bajor csapat hétközben a Bajnokok Ligájában hátrányból fordítva verte a világ egyik legjobb csapatát, a Manchester Unitedet. A hétvégén legalább ugyanilyen nehéz feladat várt van Gaal csapatára: ezúttal a Bundesliga éllovasánál kellett pályára lépniük. A tét igen nagy volt a bajorok számára, hiszen vereségük esetén már öt pont hátrányba kerültek volna a Schalkéval szemben, azaz gyakorlatilag elúszott volna számukra a hazai bajnoki cím.

Ribéry vezérletével azonban magabiztosan játszva, esélyt sem adtak a gelsenkircheni gárdának. Az első félidő közepén két perc alatt két gólt szereztek a bajorok. Bár a Schalke hamar szépített, sőt a bíró egy bajor játékost még az első félidőben kiállított, a Bayern győzelme nem forgott veszélyben. A végén a különbség még nagyobb is lehetett volna, de a müncheni gárda így is elégedetten távozott a bányászvárosból.

A Bayern München győzelmével ismét élre állt, de csak egy ponttal vezet a most legyőzött Schalke 04 előtt. Mivel a harmadik helyen álló Leverkusen kikapott szombaton, így gyakorlatilag kétesélyessé vált a Bundesliga.

A nehéz idénykezdet után kevesen hittek Münchenben abban, hogy áprilisban ilyen jól fog állni a Bayern. A müncheni csapat, minden bukdácsolása ellenére, vezeti a Bundesligát, döntőt játszik a Német Kupában és a 8 közé jutva még áll a Bajnokok Ligájában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik