Foci

Guti nyáron távozik

A madridi középpályás nem tölti ki a hátralévő idejét a spanyol fővárosban, elképzelhető, hogy Dubaiban folytatja.

A Real Madrid irányítója 2011-ig rendelkezik szerződéssel, ám hajlandó kivásárolni magát – a futballista ügynöke, a napokban Jorge Valdano sportigazgatóval tárgyaló Zoran Vekic legalábbis erről számolt be az El Mundo Deportivo sportlapnak.

A profi karrierje 14 évét a Santiago Bernabéuban töltő Gutinak jelenleg „életre szóló” kontraktusa van a madridiakkal, olyan kitétellel, hogy 2011-től évente automatikusan meghosszabbítják az egyezményt mindaddig, amíg idényenként legalább 30 mérkőzést játszik.

A 33 esztendős futballista meglehetősen lehangoló szezon végén jár. Bár remekül kezdte az évadot, októberben az Alcorcón elleni 0-4-es kupa-blama után összeveszett edzőjével, Manuel Pellegrinivel, s bő négy hónapig nem kapott lehetőséget kezdőként. Ekkor egy amerikai szerződést rebesgettek, de januárban maradt csapatánál.

A cserepadról beállva viszont rendre jól futballozott, ám hátproblémái és egyéb sérülései megakadályozták a kiegyensúlyozott teljesítményt, s januárban a Marcának nyilatkozva elárulta, hogy új dolgokra koncentrálna:
„Azt tervezem, hogy elhagyom Madridot. Egy más országba, más városba vágyom, s kipróbálnék új dolgokat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik