Foci

Nyerő brazilok, botladozó argentinok

A brazil csapatok egy döntetlen mellett két győzelmet arattak, ellenben az argentinok nem remekeltek a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat legutóbbi játéknapján.

A brazil klubok közül csak a Sao Paulo nem nyert, gól nélküli döntetlenre végzett a mexikói Monterrey otthonában, viszont az Internacional és Cruzeiro kihasználta a hazai pálya előnyét.

Előbbi az uruguayi Cerrót páholta el két góllal, utóbbi pedig 3-0-ra verte argentin riválisát, egyúttal visszavágott a Velez Sarsfieldnek a vendégként elszenvedett 2-0-ás vereségéért.

Az argentin bajnok Banfield sem villogott, de egy 92. percben szerzett góllal legalább az egyik pontot hazavitte a mexikói Morelia stadionjából. Egyébként, ami nem ment 11 emberrel, az ment tízzel, lévén Morelia és Banfield is egyaránt emberhátrányban volt eredményes.

A szerdán pályára lépett mindhárom brazil csapat, azaz a Sao Paulo, az Internacional és a Cruzeiro is vezeti a csoportját. A nyolc kvartettből az elsők, valamint a legjobb hat csoportmásodik jut a legjobb 16 közé, amelyben mexikói Guadalajara és a San Luis helye automatikusan biztosított.

Libetadores-kupa
2. csoport:
Monterrey (mexikói)-Sao Paulo (brazil) 0-0

5. csoport:
Internacional (brazil)-Cerro (uruguayi) 2-0
Gól:
Ibanez (58., öngól), Alecsandro (72.)

6. csoport:
Morelia (mexikói)-Banfield (argentin) 1-1
Gól:
Borgetti (77.), ill. Laso (92.)
Kiállítva: Gastelum (74.), ill. Battion (66.)

7. csoport:
Cruzeiro (brazil)-Velez Sarsfield (argentin) 3-0
Gól:
Ribeiro (33.), Kleber (49., 54.)
Kiállítva: Somoza (83., Velez)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik