Foci

Geráék farkasokkal táncolnak, Portugáliába utazik a Liverpool

A negyeddöntőihez érkezett a második számú európai kupasorozat, az Európa Liga is.

A Fulham-Wolfsburg párharc esélyesét nehéz lenne megjósolni: az utóbbi időben remek formában játszó Gera Zoltán csapata a bajnokságban és az európai kupaporondon is vitézkedik, utóbbiban ráadásul a címvédő Sahtyor Donyecknek és a Juventusnak is megálljt parancsolt a londoni gárda. A Wolfsburg idei teljesítménye ellenben hagy némi kívánnivalót maga után, az előző szezon német bajnoka hazájában csak kilencedik, míg az orosz Rubin Kazany ellen csak egy hosszabbításban szerzett találattal sikerült továbbjutni, azonban balgaság lenne leírni Dzekoékat. A Farkasok dolgát a londoni szurkolók sem könnyítik meg, a Craven Cottage közönsége fergeteges hangulatot szokott varázsolni a lelátóra.

A Hamburg viszonylag magabiztosan lépett túl Juhász Rolandékon az előző körben, most egy újabb belga csapat, a Standrad Liége vár rá. A németeknek plusz motivációt jelent, hogy idén a HSH Nordbank Arénában rendezik a sorozat döntőjét.

A Valencia és az Atlético Madrid párharc révén egy spanyol csapat biztosan lesz az elődöntőben. Az idényben mutatott forma alapján a Denevérek, míg az egymás elleni bajnoki eredmények alapján a Matracosok az esélyesebbek: a Valencia harmadik a bajnokságban, míg a fővárosiak csak szenvednek, azonban az Atléti egy idegenbeli 2-2 után hazai pályán 4-1-re verte David Villáékat.

A Liverpool jócskán az elvárások alatt teljesít, ráadásul nem számíthat az ismét bokasérülést szenvedő Alberto Aquilani játékára. A Benfica mindeközben ugyan némi szerencsével ejtette ki a Marseillet, Portugáliában azonban magabiztosan menetel története 32. bajnoki címe felé.

Az Európa Liga negyeddöntőinek párosításai:
Fulham – Wolfsburg
Hamburg – Standard Liége
Valencia – Atlético Madrid
Benfica – Liverpool

Ajánlott videó

Olvasói sztorik