Foci

Drogba játszhat az angol derbin

Didier Drogba szombaton kezdőként lép pályára a United ellen, Afrika idei legjobb labdarúgója a héten két edzést is kihagyott, de az akár a bajnoki címről is döntő összecsapáson már ott lesz Carlo Ancelotti csapatában.

Az Inter elleni BL-búcsú a jelek szerint jót tett a londoniak bajnoki formájának, hisz azóta minden találkozójukat megnyerték, az élmezőnybe ácsingózó Aston Villát pedig egyenesen megalázták – Drogba nélkül.
„Drogbának kisebb problémái voltak a hét elején, ezért két napot kihagyott a felkészülésből. A térde viszont teljesen rendbejött, így csütörtökön már a többiekkel gyakorolt, s az állapota kifogástalan” – jelentette be Ancelotti egy sajtótájékoztatón. „Az összes játékosom bevethető, s mivel egész héten csak a felkészülésre koncentrálhattunk, úgy érzem, jobb állapotba nem is lehetnénk.”

A United mögött jelenleg egy ponttal lemaradó Chelsea novemberben a Stamford Bridge-en megnyerte a két együttes találkozóját, ám az olasz szakvezető szent meggyőződése, hogy abból a mérkőzésből semmiféle következtetést sem lehet levonni.
„Az önbizalmunknak jót tett a Portsmouth és az Aston Villa elleni győzelem, s a nyugodt játék lehet az alapja a manchesteriek elleni sikernek is. A maximumot kell nyújtanunk, hisz a Unitedet kiváló erők alkotják, s több olyan játékosuk is van, aki azonnal büntet, ha mi elveszítjük koncentrációnkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik