Foci

Mourinho nem szereti az olasz focit

A portugál tréner nagyon jól érzi magát az Internél, de két év után sem kedvelte meg az olasz bajnokságot.

Két éve ül az Internazionale kispadján Jose Mourinho, és bár tavaly bajnokságot nyert a milánóiakkal, nem csinál titkot abból, hogy előbb-utóbb szeretne visszatérni Angliába. „Nem szeretem az olasz focit, és engem sem szeretnek itt” – utalt a szövetséggel, és a helyi médiával való viszonyára a szókimondó portugál.

Mourinhót rendszeresen megbüntették az elmúlt másfél évben, legutóbb három meccsre szóló eltiltást, és súlyos pénzbüntetést kapott, mert kritizálta a bírót. „A szívemből szoktam beszélni, de ezt itt nem tehetem meg, mert akkor állandóan el lennék tiltva” – mondta a szakember a CSZKA elleni BL-negyeddöntőt megelőzően, majd kijelentette, hogy többet nem nyilatkozik az olasz sajtónak a bajnoki meccsekről, csak a BL-el kapcsolatos kérdésekre válaszol.

Mourinho nem először jelezte, hogy nem érzi jól magát Olaszországban, nyílt titok, hogy visszatérne Angliába. Lapjelentések szerint a Chelsea-vel két bajnokságot nyerő trénert a Liverpool és a Manchester City is szívesen leszerződtetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik