Foci

Kétgólos előnyt adott el a Barca Londonban, előnyben az Inter

A Barcelona Ibrahimovic duplájával 2-0-ra vezetett az Arsenal otthonában, azonban a hazaiak egyenlíteni tudtak.

Az első félidő elejét a Barca nyomta meg jobban, a Messi vezette vendégek igazi tűzijátékot rendeztek az Arsenal kapuja előtt, azonban a remek napot kifogó Almuniának köszönhetően az Ágyúsok megúszták a rohamokat. A játékrész közepe táján már az angol csapat is vezetett támadásokat, Bendtner révén pedig kapufáig is jutott, gól azonban nem született, mozgalmas második félidő elé néztünk. Az első felvonás krónikájához az is hozzátartozik, hogy Arsavinnak és Gallasnak is idő előtt el kellett hagynia a játékteret sérülés miatt, így Arséne Wengernek már nagyon korán kettőt kellett cserélnie.

A második etapban korán vezetést szerzett a Barcelona, Ibrahimovic kapott remek indítást, Almunia előbb kijött, majd visszatáncolt a kapuja felé, a svéd pedig nem szokta kihasználatlanul hagyni az ilyen helyzeteket és a hálóőr felett a gólvonal mögé emelt. Az 59. percben a hórihorgas támadó ismét villant, életerős löketet küldve a rövid felső sarokba.

A hazaiak két gólos hátrányban sem adták fel, Walcott egy perccel beállása után közelebb hozta az Arsenalt, majd Fabregas a hajrában értékesített egy Puyol szabálytalansága után megítélt büntetőt – a spanyol védőt ki is állította a játékvezető. Több találat már nem született, a vége 2-2 lett.

Mindeközben az Inter hazai pályán fogadta a CSZKA Moszkva együttesét: az olaszok az első félidőben ugyan uralták a játékot, azonban igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a keményen védekező oroszok ellen.

Fordulás után felborult a pálya, az Inter átvette az irányítást, majd Milito révén a vezetést is megszerezte, mely kitartott a meccs végégi, az olaszok 1-0-s előnnyel várják a folytatást.

Eredmények:

Arsenal – Barcelona 2-2 (Walcott 69., Fabregas 85. – büntetőből ill. Ibrahimovic 46., 59.)

Inter – CSZKA Moszkva 1-0 (Milito 65.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik