Foci

Henry: kedvencből ellenség

Látványos focit ígér az Arsenal és a Barcelona összecsapása a BL-negyeddöntőben. Az Inter esélyesként fogadja a CSZKA-t.

Szerdán két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője: az Internazionale-CSZKA Moszkva találkozó mellett a nagyobb érdeklődés a 2006-os BL-döntő visszavágójának is tekinthető Arsenal-FC Barcelona összecsapást kíséri.

Az Arsenal háza táján abban bíznak, hogy az együttes megtartja szokásos jó hazai formáját: az Ágyúsok legutóbbi 34 otthoni találkozójukon nem szenvedtek vereséget külföldi csapattól. Ezeken az összecsapásokon 27 győzelem és hét döntetlen a mérleg, ráadásul 25 alkalommal még gólt sem kapott az angol gárda. Az említett időszakban ugyanakkor két angol csapat, a Manchester United és a Chelsea be tudta venni “Wengerék várát”.

A Barcelona legutóbbi tíz idegenbeli BL-mérkőzésén nem kapott ki, igaz, az elmúlt hét túrája alkalmával csak egyszer tudott nyerni.

Érdekesség, hogy a francia Thierry Henry, a Barcelona támadója minden tekintetben az Arsenal BL-rekordere, ugyanis 76 mérkőzésen 35 gólt lőtt a londoniak színeiben a legrangosabb európai kupasorozatban. Az Ágyúsok csapatkapitányaként 2006-ban még a párizsi Stade de France-ban játszott BL-döntőt éppen a Barcelona ellen. A katalánok akkor 2-1-re diadalmaskodtak.

“Furcsa mérkőzés lesz ez nekem, de nyugodtnak kell maradnom. A sorsolás előtt csak azt szerettem volna, hogy ne az Arsenallal találkozzunk, de így alakult, szóval a legjobbunkat kell nyújtanunk” – nyilatkozta a 32 éves világ-és Európa-bajnok Henry.

Az olasz Internazionale egyértelmű esélyesként várja a CSZKA Moszkva elleni találkozót, orosz csapattól eddigi 14 mérkőzése során csak egyetlenegy alkalommal kapott ki. Hazai pályán ráadásul hét mérkőzésből hatot megnyert az Inter, egyszer pedig döntetlent játszott.

José Mourinho csapata ugyanakkor nem készül túl jó előjelekkel a mérkőzésre, ugyanis szombat este 2-1-es vereséget szenvedett az AS Roma otthonában. “Háromnaponta pályára lépni nem egyszerű, de a győzelemi vágyunknak el kell nyomnia a fáradtságot. Fontos, hogy ne becsüljük le az ellenfelet, és csak magunkkal törődjünk” – mondta Diego Milito, a milánóiak argentin csatára.

Az oroszok várhatóan a legerősebb összeállításukban léphetnek pályára a San Siro Stadionban, ezzel szemben az Internél Lucio és Thiago Motta is eltiltott.

Ajánlott videó