Foci

Ferguson: jobb volt a Bayern

Két szerencsés góllal verte a Bayern a Manchester Unitedet, mégis mindkét edző elismerte, hogy igazságos eredmény született. A francia párharc a 3-1-es lyoni siker ellenére még nem dőlt el.

A Manchester United hamar vezetést szerzett az Allianz Arenában a bajorok vendégeként, de képtelen volt kihasználni a német védelem hibáit, és a második félidőben pedig érthetetlen módon már csak reagált. A vége 2-1-es német győzelem lett, így továbbra is nyitottnak tűnik, hogy ki mérkőzhet meg a francia (Lyon-Bodreaux) párharc győztesével a döntőbe jutásért a Bajnokok Ligájában.

A németek szerencsés gólokkal fordították meg a meccset: Ribéry szabadrúgása megpattant Rooney-n, majd Olic a 92. percben állította be a végeredményt. A tréner ennek ellenére megérdemelt győzelemről beszélt, Louis van Gaal elsősorban a második félidőben mutatott játékkal volt elégedett.

„Egy elkerülhető gólt kaptunk a mérkőzés elején, ami sokkolta a csapatot. Tíz percig is eltartott, mire a játékosok összeszedték magukat, de onnantól kezdve egyértelműem mi voltunk a jobbik csapat. Manchesterben is jó eséllyel lépünk pályára, idegenben is képesek vagyunk gólt lőni” – értékelt a holland szakember.

Skót kollegája is elismerte, hogy igazságos eredmény született. „Sajnos nem voltunk elég jók, ennyire egyszerű a dolog. Túl könnyen adtuk el a labdát, csak saját magunkat okolhatjuk. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a párharcot, de a helyzetek kimaradtak. Nem panaszkodhatunk, a hajrában van der Sar óvott meg minket egy nagyobb vereségtől” – mondta Sir Alex Ferguson, aki szerint Rooney sérülése nem túl súlyos.

A 92. percben győztes gólt szerző Ivica Olic a müncheni szurkolókat dicsérte. „Fantasztikus volt a hangulat, annak ellenére, hogy hamar hátrányba kerültünk. Még egy ilyen jó meccs, és ott vagyunk az elődöntőben” – nyilatkozta a horvát támadó, aki a lefújás után azonnal lecsapott a labdára, és eltette emlékbe.

Első vereségét szenvedte el az idei BL-kiírásban a Girondins Bordeaux kedd este a Lyon vendégeként, és nagyon nehéz helyzetbe került. A 3-1-es vereség ellenére elégedett volt csapata játékával Laurent Blanc. „A Marseille elleni bajnokihoz képest sokkal jobban játszott a csapat. Nyíltsisakos csatát vívtunk a Lyonnal, sajnos nem volt szerencsénk. A párharc ennek ellenére korántsem lefutott” – vélekedett a francia listavezető trénere.

A lyoniak mestere is visszafogottan beszélt csapata esélyeiről. „Két kulcsemberünk (Lisandro Lopez, Sidney Govou) nem játszhat a visszavágón, ellenfelünknél viszont visszatér Alou Diarra. Teljesen nyitott a továbbjutás kérdése, 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak” – mondta Claude Puel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik