Foci

Visszavonul Jens Lehmann

Az idény végén visszavonul Jens Lehmann, a német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa.

“A családi tanács hozta meg a döntést” – közölte kedden a VfB Stuttgart 40 éves hálóőre. Néhány hete Lehmann még azt hangoztatta, hogy kipróbálná magát az Egyesült Államok bajnokságában, emellett egy londoni eshetőségről is beszélt.

Mivel Joachim Löw kapitány René Adlernek és Manuel Neuernek szavazott bizalmat a júniusi világbajnokságra, a 61-szeres válogatott Lehmann csak tévés szakkommentátorként lesz ott Dél-Afrikában.

Lehmann 61 alkalommal szerepelt a válogatottban, a 2006-os vébén, és a 2008-as Európa-bajnokságon ő volt a Nationalelf elsőszámú kapusa. A német élvonalban 388 mérkőzésen lépett pályára (csapatai: Schalke, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart), öt évig (2003-2008) az Arsenalban védett, korábban egy évig az AC Milan (1998) játékosa volt.

1997-ben a Schalkéval megnyerte az UEFA-kupát, 2002-ben német bajnok lett a Dortmunddal. Két évre rá veretlenül nyerte meg a Premier League-et az Ágyúsokkal, akikkel 2006-ban BL-döntőt játszott. Lehmann a 20. percben pirosat kapott, és a Barcelona 2-1-re elverte a londoniakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik