Foci

Újrajátsszák a legendás BL-döntőt

Visszavághat az emlékezetes fináléért a Bayern a Manchester Unitednak, a papírforma azonban az angolok sikerét ígéri.

Kedden a Bayern-MU és a francia házidöntővel kezdetét veszi a Bajnokok Ligája negyeddöntője. A német és az angol sztárcsapat találkozásának egyértelműen a Manchester United az esélyese, még akkor is, ha a statisztika mást sugall. A két európai nagyágyú idáig hét alkalommal találkozott egymással a legrangosabb kupasorozatban, és a Vörös Ördögök mindössze egy alkalommal győztek: a 2001-es fináléban, a ráadásban fordítottak, és verték meg a münchenieket.

Abból a manchesteri csapatból hárman (Ryan Giggs, Gary Neville és Paul Scholes) maradtak, és az utóbbi könnyen elképzelhető, hogy helyet is kap a kezdőben, ha Sir Alex Ferguson meg akarja erősíteni a középpályát. Ebben az esetben a Bolton ellen duplázó Dimitar Berbatov csak a kispadon kezdene, egyedüli támadóként a hétvégén pihentetett Wayne Rooney szerepelne a kezdőben.

Ferguson megnyugodhatott, hiszen hosszú idő után ismét az „elsőszámú” védőnégyesét küldheti pályára a BL-ben, ráadásul a csapata a szezon hajrájára kirobbanó formában futballozik. Márciusban mind az öt meccsét megnyerte a MU, imponáló 14-1-es gólaránnyal.

A németek sokkal rosszabb előjelekkel készülhetnek a kedd esti müncheni meccsre. Bastian Schweinsteiger eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára, Arjen Robben szereplése pedig kérdéses, miután a Stuttgart elleni, 2-1-re elveszített bajnokin kisebb sérülést szenvedett. A bajorok ráadásul múlt heti bajnokijukat is elbukták, ugyanakkor biztos, hogy nagyon felszívják magukat.

A németeknek az a célja, hogy kapott gól nélkül megússzák az odavágót, és elől Ribéry, Olic vagy Klose feltöri a manchesteri védelmet. „Rooney kirobbanó formában futballozik, de nekem úgy tűnik, de mi van ha sikerül levennünk a pályáról? A manchesteri támadósor egyszemélyesnek tűnik, ha Rooneyt sikerül levennünk a pályáról bármi megtörténhet” – nyilatkozta Robben, akinek a szerepléséről végleges döntés csak közvetlenül a mérkőzés előtt várható.

A másik keddi negyeddöntős párharcban a Girondins Bordeaux és az Olympique Lyon feszül egymásnak. A két francia csapat közül az előbbi tűnik esélyesebbnek, ám a BL-múlt mindenképpen a lyoniak mellett szól.

A Girondins legutóbbi hét meccsét megnyerte az elsőszámú európai kupasorozatban, többek között a Juventus és a Bayern München skalpját begyűjtve. A 16 között a Real Madridot búcsúztató Lyon az elmúlt évekhez hasonlóan ismét ott van Európa legjobb nyolc csapata között, de a négy közé még nem jutottak be a franciák. Most viszont biztosan lesz egy francia elődöntős, aki a Bayern-MU-párharc győztesével játszhat a fináléért.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő. első meccsek:

Bayern München (német)-Manchester United (angol) 20:45 (tv2)
Olympique Lyon (francia)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45 (DigiSport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik