Foci

Tévez viszi a hátán a Manchester Cityt

Az argentin csatár hármat vágott a Wigannek az angol bajnokság 32. fordulójának zárómérkőzésén.

Feledhető első félidő után – csupán egy-két helyzet maradt ki mindkét oldalon – a második játékrész hozta meg a döntést a Manchester CityWigan találkozón, amelynek tétje a hazaiak részéről a BL-esélyek életben tartása, a Wigan oldaláról pedig a biztos bentmaradás kiharcolása volt.

A második félidő közepéig a City csak küszködött, és egyre görcsösebben próbálta feltörni a Wigan remekül záró védelmét, a vendégeknek ráadásul tetszetős kontrákra is maradt még energiájuk, a kapu előtt azonban Rodallega és Moreno pontatlan volt.

A meccs fordulópontja az 56. percben érkezett el, ekkor Gary Caldwell páros lábbal csúszott oda a manchesteri Carlos Téveznek, és azonnal piros lapot kapott. Az emberelőny aztán hamar góllá érett, igaz, ehhez kellett Sztoikovics kapus bizonytalansága is: a Wigan kapuvédője határozatlanul mozdult ki Vieira ívelt passzára a 71. percben, a labda elsuhant mellette, így Téveznek csak az üres kapuba kellett betalálnia (1-0).

Hamar jött a második találat is: a 74. percben egy beadás után Kompany csodálatosan sarkalta át a labdát a hosszú oldalra, ahol Tévez megint résen volt, és a védőket megelőzve bevágta a labdát a kapuba (2-0).

Az argentín támadó tíz perccel később újabb góllal tette fel a koronát teljesítményére: jobb oldalról indulva, a késlekedő Wigan-védők és Sztojkovics mellett rúgta a hosszú sarokba a labdát (3-0).

A Manchester City ezzel két pontra megközelítette a Premier League-ben jelenleg negyedik Tottenhamet, és továbbra is versenyben van a BL-selejtezőért, míg Wigan négy pont pluszban van a kiesést jelentő 18. helyhez képest.

Eredmény:

Premier League, 32. forduló:

Manchester City-Wigan Athletic 3-0 (0-0)

g: Tevez (72., 75., 84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik