Foci

Minden vébéstadion elkészült

Mind a tíz dél-afrikai vébéstadion megfelel a FIFA szigorú elírásainak.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ellenőrei a bejárások után, 76 nappal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt mind a tíz stadiont vb-mérkőzések rendezésére alkalmasnak találták.

“Az utolsó bejárás is megtörtént, és most már kijelenthetjük, teljesítettük, amit ígértünk, tíz világszínvonalú arénát építettünk” – nyilatkozta hétfőn büszkén Danny Jordaan, a szervezőbizottság ügyvezetője.

A dél-afrikaiak öt új stadiont építettek, ötöt újítottak fel, – mindezt összesen 1,3 milliárd dollárnak megfelelő összegből -, és annak ellenére időre elkészültek a munkálatokkal, hogy a kivitelezések kezdeti szakaszában rendszeresen le kellett állni a munkákkal sztrájkok és egyéb problémák miatt.

“Kisebb terepmunkák vannak még hátra a helyszínek végleges kialakításához, így például fel kell szerelni a szurkolók eligazodását segítő táblákat, illetve a biztonsági előkészületek terén akad még teendő” – mondta Jordaan.

A világbajnokság június 11-én a Dél-Afrika – Mexikó találkozóval kezdődik. A torna mérkőzéseit Johannesburgban két stadionban, továbbá Fokvárosban, Durbanben, Port Elisabeth-ben, Bloemfonteinben, Nelspruitban, Polokwanéban, Rustenburgban és Pretoriában rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik