Foci

Beckenbauer beválogatná Kuranyit

A Bayern München korábbi klasszis játékosa, Franz Beckenbauer Kevin Kuranyi visszatérésében látja a német labdarúgó-válogatott csatárgondjainak megoldását.

“A válogatott mindannyiunké – nyilatkozta hétfőn Beckenbauer. – A legjobb játékosokra, köztük Kuranyira is szükségünk van, hogy a nyári világbajnokságon magasba emelhessük a trófeát.”

Kuranyi 17 találattal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, ennek ellenére a szakvezetés elzárkózik a beválogatásától. A Schalke támadója még 2008 októberében különbözött össze Joachim Löw szövetségi kapitánnyal, aki az esetet követően azonnal kirakta a keretből.

Löw akkor kijelentette, hogy a továbbiakban ne számítson meghívóra, később pedig megerősítette: Kuranyi számára nincs visszaút.

“Ez a fajta határozott elutasítás már kezdetben is zavart – szögezte le a Császár a 28 éves csatár mellőzése kapcsán. – Túl nagy büntetés ez egy játékosnak. Javaslom, hogy a szövetség vezetői üljenek le Kuranyival, és keressenek olyan megoldást, amely mindenkinek megfelel.”

A korábban a Stuttgart csapatát erősítő, amúgy magyar felmenőkkel is rendelkező támadó visszahívását követelő hangok azért erősödtek fel, mert a Löw által favorizált befejezőcsatárok – Klose és Podolski – hónapok óta formán kívül játszanak, Gomez és Kiessling pedig meccshiánnyal küzd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik