Foci

Sztoicskovnak fizetnie kell

Hriszto Sztoicskovnak 6700 dollárt kell fizetnie, amellett nyilvános bocsánatkérésre is kötelezte a Dél-afrikai Köztársaság futball-ligája (PSL).

A bolgárok volt Aranylabdására a testület “helytelen viselkedés” címén rótta ki a büntetést, amiért – még a Mamelodi Sundows csapatának vezetőedzőjeként – egy februári bajnokin halálosan megfenyegette a bírót: ujját a nyaka előtt elhúzva jelezte, hogy el fogja vágni a játékvezető torkát.

A játékosként az FC Barcelonában öt évet eltöltött, majd a bolgár válogatott, aztán pedig a spanyol Celta Vigo szakvezetői tisztét ellátó ex-futballista a helyi lapok szerdai beszámolója szerint ügyvédek hadával jelent meg a PSL illetékes bizottsága előtt, amely a fegyelmi eljárás költségeinek – mintegy 8 és fél ezer dollárnak megfelelő összegnek – a megfizetésére is kötelezte.

Sztoicskov csaknem kilenc hónapja dolgozott Dél-Afrikában, amikor váratlanul – nyárig élő szerződése dacára – a múlt héten lemondott az élvonalbeli klubnál betöltött vezetőedzői posztjáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik