Foci

Szakmai aggodalom a brazil vébé miatt

Az építőipari kivitelező cégeket is magába foglaló brazil nemzeti érdekvédő szakmai szervezetet, a Sinaecót nyugtalanítja a 2014-es labdarúgó-világbajnokság előkészítésének vontatottsága.

“Hol vannak a tervek, amelyek alapján időben elvégezhetjük a munkákat a világbajnokságig” – tette fel a kérdést Joao Alberto Viol, a szervezet elnöke az urbanizmus témájában Rio de Janeiróban zajló ötödik világfórumon. Az elöljáró egyúttal szorgalmazta egy részletes munkaterv elkészítését, hogy legyen mihez tartaniuk magukat az érintetteknek.

A nemzetközi sportági szövetség (FIFA) programja szerint a stadionépítést, -rekonstrukciót, a létesítményekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését illetően a főbb munkálatokkal 2012 decemberéig el kellene készülniük a négy év múlva esedékes torna házigazdáinak, hogy aztán 2013-ban, a Konföderációs Kupa keretében már az éles tesztelésre is lehetőség legyen.

“A világbajnokság nagyszerű esély a modernizálásra, a világ ránk fog figyelni, és arra a kérdésre várja a választ, hogy követendő példaként emlegethet-e majd bennünket, vagy olyanként, amely kritikával illetendő és feledésre érdemes” – tette hozzá Joao Alberto Viol.

A 2014-es vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife adhat otthont találkozóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik