Foci

MLSZ: Csányit felkérték az elnökjelöltségre, még gondolkodik

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökválasztást és közgyűlést előkészítő bizottsága kedden hivatalosan felkérte Csányi Sándort.

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint Helmeczy László alelnök, és Garancsi István elnökségi tag egy személyes találkozó keretein belül tájékoztatták Csányit a felkérésről, s indoklásukban elmondták: “a hivatásos és az amatőr labdarúgás világa szívesen látná őt a magyar futball első számú vezetőjének tisztségében.”

Az MLSZ képviselői a megbeszélésen tájékoztatták az 57 éves üzletembert a szövetség alapszabályának, szervezeti felépítésének, irányításának lényeges kérdéseiről. A több mint másfél órás tárgyaláson a résztvevők beszélgettek a labdarúgás fejlesztéséről és az utánpótlás-nevelésről is.

A MLSZ közleménye szerint Csányi megköszönte a felkérést, ugyanakkor hangsúlyozta: “végleges álláspontjának kialakításához teljesen tisztán kell látnia az MLSZ tényleges pénzügyi-gazdasági helyzetét illetően, valamint más lényeges, a magyar labdarúgást és az MLSZ-t érintő kérdésekben.”

Ajánlott videó