Foci

Elbukott Torghelle csapata a finálé kapujában

A Werder Bremen tizedik alkalommal jutott be a német kupa fináléjába, miután 2-0-ra verte a Torghelle és Szabics nélkül kiálló Augsburgot.

A másodosztályú csapat a mellőzött Torghelle Sándor, és a kisebb sérüléssel bajlódó Szabics Imre nélkül állt ki a brémai elődöntőben. A másik oldalon Thomas Schaaf a legerősebb felállásban küldte pályára csapatát, az első helyzet mégis a vendégeké volt. Thurk lövése felpaprikázta a brémaiakat, akik fokozatosan átvették az irányítást, és teljesen beszorították a vendégeket a kapujuk elé.

A hatalmas mezőnyfölény félóra elteltével érett góllá: Marin és Özil egy gyors kényszerítője után az előbbi higgadtan elgurított az augusburgi kapus mellett. A vezetés tudatában visszavette a tempóból a Werder, és ez kis híján megbosszulta magát, hiszen Thurk kapufáról kicsorgó lövésénél óriási szerencséjük volt.

A fordulás után is bátran ment előre az Augsburg, gólt mégis a hazaiak szereztek: Frings villámgyorsan elvégzett szabadrúgásánál elaludt a teljes vendégvédelem, és Pizarro eldöntötte a meccset. A hajrában a teljesen szétzuhanó vendégeket kiüthette volna a Werder, de végül maradt a kétgólos különbség. Szerda este az is eldől, hogy a Schalke vagy a Bayern München lesz a brémaiak ellenfele a fináléban.

Német kupa, elődöntő:
Werder Bremen-FC Augusburg (II.) 2-0 (1-0)
Gól:
Marin (30.), Pizarro (84.)

Szerda este:
Schalke-Bayern München 20:30 (Sport1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik