Foci

Dárdai elfutott a szurkolók elől

A Hertha magyar középpályása éppen meccs utáni interjút adott, amikor a szurkolók megrohamozták a pályát.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 50 ezer euróra büntette a Hertha BSC-t, mert a klub szurkolói a Nürnberg elleni, március 13-i bajnoki mérkőzésen botrányt okoztak.

A berliniek mintegy száz, többnyire fekete csuklyás drukkere a lefújást követően botokkal és zászlórudakkal felfegyverkezve behatolt a pályára, és üldözőbe vette az ellenfél játékosait. A Nürnberg labdarúgói az utolsó pillanatban menekültek be az öltözőbe, a randalírozók pedig törtek-zúztak, míg a rendőrség véget nem vetett a televízió által is sugárzott atrocitásoknak. A súlyos incidens során több rendőr könnyebben megsérült, és mintegy 30 szurkolót őrizetbe vettek.

Ezen az összecsapáson “ünnepelte” rekordnak számító 281. bajnoki mérkőzését a Hertha színeiben a magyar válogatott Dárdai Pál, aki az események alatt éppen interjút adott a televíziónak, ám amikor észlelte a bajt, rögtön az öltözőbe rohant.

A szerdai döntésnek része az is, hogy a Hertha április 10-én, a VfB Stuttgart ellen mindössze 25 ezer hazai drukkernek adhat ki belépőt.

A berlini alakulat 27 fordulót követően az utolsó helyen áll a Bundesligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik