Foci

Újabb csodagólt lőtt Messi

Ontja a gólokat az elmúlt hetekben az argentin aranylabdás. A hétvégén a Zaragozának lőtt hármat, köztük egy egészen parádésat.

34 gólnál tart az idei szezonban Lionel Messi, a Barcelona argentin klasszisa. Az apró termetű aranylabdás az elmúlt hetekben ismét számolatlanul lődözi a gólokat, a hétvégén a bajnokságban a Zaragozának lőtt hármat.

Különösen a második találata emlékezetes: Messi labdát szerzett a felezővonalnál, több ellenfelét lecselezte, szabálytalanul sem tudták megállítani, majd 13 méterről higgadtan kilőtte a hosszú sarkot. Ezt megelőzően fejjel volt eredményes a Bolhának becézett argentin, majd a 80. percben a tizenhatos vonaláról szerezte harmadik találatát.

A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy nem adták fel, és Colunga duplájával öt perc alatt feljöttek 3-2-re. A ráadás perceiben aztán Messi végképp eldöntötte az összecsapást: az ellene megítélt büntetőből Ibrahimovic állította be a 4-2-es végeredményt.

Győzelmével a Barca tartja a lépést a listavezető Real Madriddal, amely még szombaton verte hátrányból a Gijont. A fővárosiak csak jobb gólarányuknak köszönhetően előzik meg a címvédő katalánokat.

Primera División:
Zaragoza-Barcelona 2-4 (0-1)
Gól:
Colunga (86., 90.), illetve Messi (6., 67., 80.), Ibrahimovic (92. tizenegyesből)

Valencia-Almería 2-0
Málaga-Villarreal 2-0
Real Mallorca-Atlético Madrid 4-1
Osasuna-Racing Santander 1-3
Espanyol-Sevilla 2-0
Real Madrid-Sporting Gijón 3-1
Deportivo La Coruna-Valladolid 0-2
Athletic Bilbao-Getafe 2-2
Xerez-Tenerife 2-1

Az élcsoport:
1. Real Madrid 68 pont
2. Barcelona 68
3. Valencia 50
4. Real Mallorca 46
5. Sevilla 44
6. Athletic Bilbao 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik