Foci

Juhász Roland csapattársát vinné fél Európa

Didier Drogbához hasonlítják a magyar védő csapattársát, aki 16 évesen gólkirály lett Belgiumban.

Belga rekordot állított fel vasárnap Romelu Lukaku, a Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlecht labdarúgója, aki a Lokeren elleni bajnokin immár idénybeli 15. találatát szerezte, s ezzel – 16 évesen és 10 hónaposan – minden idők legfiatalabb alapszakasz-gólkirálya lett.

A remek fizikai adottságokkal megáldott, 190 centis és 94 kilós csatárt sokan Didier Drogbához hasonlítják, s nem csupán színes bőre miatt. Vincent Kompany, a Manchester City belga futballistája például “Gyöngyszemnek” és “Az ég ajándékának” nevezi a fiatal játékost, aki tavaly májusi debütálása óta óriásit fejlődött, s már az egész kontinensen híre ment a tehetségének. A kongói származású, ballábas támadó március 3-án, a horvátok ellen már a válogatottban is bemutatkozhatott.

A szerződése még két évig az Anderlechthez köti, de a játékos-megfigyelők noteszában már hosszú ideje ott szerepel a neve, így nem lenne meglepetés, ha már korábban lecsapna rá a kontinens valamelyik élklubja.

Tizenöt gólját 25 meccsen érte el, s a rájátszás során még tovább javíthatja eredményességi mutatóját. A bajnoki címért az Anderlecht mellett az FC Bruges, a Gent, a Kortrijk, az újonc St. Truiden és a Zulte-Waregem küzdhet majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik